Kuře na paprice s hráškem recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 500 g kuřecího masa
- 1 střední cibule
- 1 lžíce mleté sladké papriky
- 1/2 lžičky pálivé papriky / nemusí být /
- 150 ml smetany
- 1 hrnek čerstvého vyloupaného hrášku
- drůbeží vývar
- 2 lžíce mouky
- 1 lžíce másla
- citronová šťáva
- olej
- sůl
Postup Kuře na paprice s hráškem
Postup přípravy receptu
-
Na hlubší pánvi nebo v kastrolu rozpálíme olej se lžící másla a necháme na něm zpěnit jemně pokrájenou cibuli. Přidáme osolené kuřecí maso, orestujeme ho, zasypeme paprikou, necháme ji rozvonět a zalijeme vývarem.
Dusíme doměkka. Hotové maso vyjmeme, omáčku zahustíme moukou rozmíchanou v trošce vody a necháme 20 minut provařit.
Před koncem přidáme hrášek (nesmí se rozvařit), zakápneme citronem, zjemníme omáčku smetanou a vrátíme do ní maso.