Kuře na levanduli, medu a citronu recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

2 kuřecí čtvrtky
1 větší kuřecí prso (možno použít rozporcované celé kuře nebo jen paličky či jiné části)
1 citron
2,5 polévkové lžíce medu
3 stroužky česneku
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 polévková lžíce sušené levandule
1/2 lžičky sušeného tymiánu (nebo snítka čerstvého)
1 lžička sušené citronové trávy
cca 1 lžička sladké papriky
špetka soli
6 středních brambor
trocha olivového oleje
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso je dobré namarinovat dopředu. Tudíž jsem si v misce smíchala med, šťávu z trochu vysušeného citronu, místo kůry jsem dala citronovou trávu, prolisovaný česnek, olej, tymián, levanduli, papriku a sůl.

  2. V marinádě jsem obalila maso a nechala jej pak asi hodinu v lednici odpočívat. Když tam bude déle, je to jen dobře.

  3. Troubu jsem si zapnula na 200°C.

  4. Zprvu jsem maso pekla asi 20 minut kůží dolů. Pak jsem jej obrátila a pekla dalších zhruba 25-30 minut. Pekáč se nepřikrývá.

  5. Jako přílohu jsem zvolila jednoduše pečené brambory, které jsem si celé ve slupce uvařila, poté rozkrojila na měsíčky a na plechu zakápnuté olivovým olejem a ochucené solí a pepřem dala péct, dokud nedostaly zlatavou barvu. Prostě jsem je šoupla pod kuře a když to bylo hotové, dopřála jsem jim tak 10 minut pod větrákem =).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!