Kuře na dobré šťávě recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 naporcované kuře(já měla 2 stehna)
- 2 větší cibule
- 10 i víc strouzků česneku
- kus pórku
- žampiony
- mletá paprika
- kmín
- rozmarýn(raději čerstvý)
- na špičku nože kayenský pepř
- vegeta
- olej na vymazání pekáčku
- plátky másla
- petržel
- sůl
Postup Kuře na dobré šťávě
Postup přípravy receptu
-
Kuře si naporcujeme, opláchneme, vysušíme a osolíme.
Pekáček si vytřeme olejem, dáme na něj cibule nakrájené na proužky, dál oloupeme česnek a přidáme na cibuli celé strouzky, na něj na kolečka nakrájený pór, posypeme kmínem, čerstvým rozmarýnem a nakrájenou petrželí.
Žampiony nakrájíme na plátky a rozložíme na bylinky, posypeme vegetou, pak dáme posolené porce kuřete, na které dáme kayenský pepř a pěkně pomatláme mletou paprikou. Na každý kousek kuřete dáme plátek másla, pekáč přikryjeme a dáme péct.
Po 40-ti minutách zalijeme trochou vody, je-li šťáva málo slaná, tak dosolíme, pekáš necháme bez přikrytí a dopečeme ještě 15-20 minut.