Kuře na bramborákovo-rohlíkové nádivce recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

5-6 velkých brambor
majoránka
sůl
česnek
kmín
3 rohlíky
2 dcl mléka
1 lžička vegety
1 lžíce sádla
100 g slaniny
1 cibule
4 vejce
1 kuře
grilovací koření (nebo koření na pečené kuře)

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si oloupeme a nastrouháme, jako na bramboráky. Okořeníme majoránkou, solí, pepřem a česnekem, jako na klasické bramboráky, přidáme 2 vajíčka.

  2. Rohlíky si nakrájíme na kostičky a zalijeme 2 dcl mléka, lžičku vegety a 2 vajíčka.

  3. Na pánev si dáme trochu sádla, špek na kostičky a nakrájenou cibuli a osmažíme dorůžova. Pak přidáme ke směsi namočených rohlíků, promícháme.

  4. Obě směsi, bramborovou i rohlíkovou smícháme a dáme na sádlem dobře vymazaný pekáček. Na směs položíme kuřecí díly, kůží dolů, posypeme grilovacím kořením, zakryjeme poklicí a pečeme na 190 stupňů asi 45 minut.

  5. Pak díly otočíme, posypeme opět grilovacím kořením a už bez přikrytí pečeme, až kuře i nádivka zrůžoví. Podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!