Krůtí stehno na zelenině v PH recept
Top Recepty, Pomalý hrnecSuroviny na recept
- 1 krůtí stehno (cca 1000 g)
- 100 g slaniny
- 2 mrkve
- 1/2 menšího celeru
- 1 petržel
- 4 ks sušených rajčat naložených v oleji
- 2 ks bobkového listu
- 4 ks nového koření
- 8 ks celého pepře
- 100 ml bílého vína
- 200 ml silného drůbežího vývaru
- 2 lžíce mouky
- 1 lžíčka cukru
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl
Postup Krůtí stehno na zelenině v PH
Postup přípravy receptu
-
Stehno osolíme, vložíme do Pomalého hrnce, obložíme pokrájenou zeleninou a slaninou, přidáme koření, zakápneme olejem z rajčat a podlijeme vínem a vývarem.
Zapneme na Hight tj. na 4 hodiny. Hodinu před koncem přidáme mouku rozmíchanou v trošce vody a necháme zbývající hodinu provařit.
Stehno vyjmeme, vykostíme, odstraníme i ploché šlachy (babička jim říkala metličky) a pokrájíme na plátky. Omáčku dochutíme, propasírujeme, aby v ní zůstaly kousky zeleniny.
Podáváme s knedlíkem, ale mohly by být i těstoviny nebo rýže.