Krůtí stehna na rozmarýnu recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 2 krůtí stehna
- 6 tenkých snítek rozmarýnu
- 4 dl bílého vína
- 1 zeleninový bujón
- mořská sůl
- kmín
Postup Krůtí stehna na rozmarýnu
Postup přípravy receptu
-
Omytá a osušená stehna osolíme a okmínujeme, vložíme do pekáčku, přidáme rozdrobený bujón, snítky rozmarýnu poklademe na stehna a podlijeme vínem. Přiklopíme horním pekáčem a dáme péct do předehřáté trouby na 180°C.
Pečeme cca hodinu a půl či déle, dokud maso nezměkne. Během pečení maso občas podlijeme výpekem, dvakrát otočíme, můžeme přidat více vína či vody, pokud se rychleji vypařuje.
Podávala jsem jak s knedlíkem a červeným zelím, tak s lehkým zeleninovým salátem.