Krůtí sekaná s čedarem, mrkví a pikantní glazurou recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 500 g mletého krůtího masa
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- hrst medvědího česneku nebo pažitky
- 100 g nastrouhaného čedaru
- 1 vejce
- 1 lžíce dijonské hořčice
- sůl
- pepř
- olivový olej
- Glazura:
- 3 lžíce kvalitního kečupu (nejlépe domácího)
- 1 lžíce medu
- špetka chilli
Postup Krůtí sekaná s čedarem, mrkví a pikantní glazurou
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno a mrkve najemno nastrouháme. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a zeleninu asi pět minut smažíme, přitom stále mícháme. Pak zdroj tepla vypneme, přimícháme nadrobno nasekaný česnek, pánev odstavíme a vše necháme vychladnout.
Maso dáme do mísy a přidáme všechny ostatní ingredience, nakonec přimícháme i vychladlou zeleninu. Dobře promíchanou směs dáme do olejem vymazané formy na chlebíček, povrch uhladíme a dáme péci při 180°C 30 minut.
Smícháme kečup, med a špetku chilli. Po 30 minutách formu vyjmeme z trouby, povrch sekané potřeme připravenou směsí a formu ještě na 15 minut vrátíme do trouby.