Krůtí roláda plněná špenátem, anglickou a vejci recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 30 g listů čerstvého špenátu
- 100 g plátkové libové anglické slaniny
- 5 stroužků česneku
- mletý černý pepř dle chuti
- 2 vejce
- 350 g plát z krůtích prsou
- 1 kuřecí bujón Na pánev
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 šlehačka 33%
- 1-2 lžíce hladké mouky
Postup Krůtí roláda plněná špenátem, anglickou a vejci
Postup přípravy receptu
-
Česnek oloupeme, nastrouháme najemno, anglickou slaninu a špenát nakrájíme na nudličky. Na pánvi nasucho prohřejeme anglickou slaninu, přidáme česnek (5 stroužků), pepř a vejce. Směs mícháme do ztuhnutí vajec.
Plát masa naklepeme z obou stran a doprostřed plátu navršíme náplň.
Stočíme do rolády a zpevníme nití.
V tlakovém hrnci na směsi oleje a másla roládu opečeme ze všech stran. Podlijeme vodou, přidáme nastrouhaný česnek (3 stroužky) a bujón a dusíme 20-30 minut. Roládu vyjmeme, odstraníme nit a nakrájíme na plátky.
Ve smetaně rozmícháme mouku, vývar zahustíme, provaříme a odstavíme. Příloha dle vlastního výběru.