Krůtí plátek po normandsku recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 300 g krůtích prsou (nebo kuřecích)
- 1 větší kyselejší jablko
- 2 lžíce oleje
- 30 g másla
- bylinky
- sůl
- bílý pepř
- citronová šťáva
- mletá skořice
Postup Krůtí plátek po normandsku
Postup přípravy receptu
-
Den předem můžeme, (ale nemusíme,) plátky osoleného masa naložit do olivového oleje a bylinek (bylinky takové, jaké sami preferujete, já jsem použila rozmarýn, šalvěj a špetku tymiánu - vše rozdrcené) Maso takto připravené, vložíme na rozehřátou pánev a opékáme.
Předtím jsme ozdobně nakrájeli jedno středně velké jablko a vložili ho zatím do studené vody, okyselené citronovou šťávou, aby nezhnědlo, zbytek jablka, co nám zbyl po okrájení, nakrájíme na plátky a přidáme na pánev k opékanému masu.
Jablko na pánvi jemně posypeme mletou skořicí a trošinku osolíme. Opékáme společně s masem, během pečení na pánev nalijeme dvě lžičky citronové vody, ve které se koupalo nakrájené jablíčko a závěrem dáme na maso rozpustit máslo. Vše na pánvi mírně protřeseme a podáváme s rýží nebo vařenými brambory.
Na talíři vypadá velmi hezky ozdobně nakrájené jablíčko, které umocní pocit z tohoto lahodného pokrmu.