Krůtí pajšlová polévka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- kosti (z krůty prostě co máte krk)
- vnitřnosti z krůty
- 6 kuliček nového koření
- 4 kuličky pepře
- 2 bobkové listy
- cibule
- sůl
- 1 smetanu
- 1-2 masoxy
- 2 vejce
Postup Krůtí pajšlová polévka
Postup přípravy receptu
-
Do papiňáku dáme kosti a vnitřnosti. Přidáme vodu, pepř, nové koření, sůl bobkový list a cibuli a necháme vařit tak hodinu.
Obereme maso z kostí, vnitřnosti nakrájíme na kostičky a přidáme k vývaru.
Dále přilijeme smetanu, přidáme masox a povaříme. Nakonec zašleháme vajíčka a dochutíme.
Pokud se Vám zdá polévka řidká zahustěte mlíkem s hl. moukou a ještě povařte tak 5-10 minut.