Krůtí mleté maso v zelném listu recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 500 g jemně mletého krůtího masa
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- česnek
- 1 osmažená cibule
- trošku strouhanky
- pegingské zelí (malá hlávka)
- olej
- Omáčka:
- 1 cibule
- 1 konzerva oloupaných rajčat
- asi 2 dl vývaru
- sůl
- pepř
- 3 stroužky česneku
- olivový olej
Postup Krůtí mleté maso v zelném listu
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme vajíčko, orestovanou cibuli, česnek, strouhanku a promícháme.
Zelí vaříme asi 20 minut v osolené vodě, pak od sebe oddělíme listy a opatrně z každého odkrojíme košťál.
Pak na list dáme hromádku masové směsi a stáčíme tak, že kraje ohýbáme dovnitř a zabalujeme. Závitky omotáme nití nebo potravinářským provázkem a opečeme. Vyjmeme z kastrolu a přidáme trochu olivového oleje, na něm orestujeme nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Vyklopíme rajčata z plechovky, osolíme a opepříme a přilijeme vývar, promícháme a vložíme do omáčky závitky. Dusíme doměkka pod pokličkou. Pokud je potřeba, omáčku trošku přisladíme.