Krůtí maso pečené na mrkvi a fazolkách s rozmarýnem recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 600 g krůtího masa(nejlépe stehna)
- 1 cibule
- 2 velké mrkve
- 1/2 sáčku mražených fazolek
- rozmarýn
- hrst sezamových semínek
- olivový olej
- trochu instantní jíšky
- sůl
Postup Krůtí maso pečené na mrkvi a fazolkách s rozmarýnem
Postup přípravy receptu
-
Do pekáčku dáme trochu oleje a vytřeme ho, na dno nakrájíme nahrubo cibuli, dál nakrájíme mrkev na čtvrtiny a k ní přidáme a promícháme dohromady a dáme na cibuli do pekáčku.
Nakonec si posolíme maso, dáme ho navrch zeleniny a posypeme rozmarýnem a semínkami, podlijeme trochu vodou a dáme přikryté péct do vyhřáté trouby.
Pečeme 1 hodinu a za tu dobu tak 2x přidáme vodu, po hodině si do hrnečku s vodou vmícháme jíšku a zalijeme krůtí maso, promícháme a odkryté ještě 20-30 minut dopečeme z obou stran (1x otočíme maso).
Musíme mít šťávu, tak podle toho podléváme.