Krůtí křídla pečená s kroupami, dýní a kořenovou zeleninou recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 2 větší krůtí křídla
- 1 hrnek krup
- 1/2 menší dýně hokaido
- 1 velká mrkev
- 1 velká petržel
- 1/2 středního celeru
- 8 stroužků českého česneku
- sůl
- pepř
- 2 bobkové listy
- několik snítek tymiánu
- 2 šálky drůbežího vývaru
- máslo
- olivový olej
Postup Krůtí křídla pečená s kroupami, dýní a kořenovou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Kroupy dobře v cedníku propláchneme, vložíme do hrnce, zalijeme 4 hrnky vody a vaříme skoro doměkka.
Křídla v kloubu překrojíme na dva kousky, osolíme a opepříme. Dýni nakrájíme na kostky. Všechnu kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na špalíky. V pánvi rozehřejeme trochu oleje spolu s plátkem másla, vhodíme zeleninu a necháme ji restovat, až začne zlátnout. Vypneme.
Pekáč potřeme olejem, na dno nasypeme uvařené kroupy, osolíme, na ně položíme připravené maso a dokola po stranách rozložíme opečenou zeleninu. Pak přidáme celé oloupané stroužky česneku, bobkové listy, snítky tymiánu a vše zalijeme vývarem. Na maso ještě přidáme tenké plátky másla. Pečeme v troubě předehřáté na 220°C, zpočátku zakryté, ke konci pečení odkryjeme a dopékáme, až je maso měkké.