Krůtí kari (curry) recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1/2 kg krůtího masa
- 2 lžičky hot kari pasty
- 2 lžičky koření Madras curry (červené kari)
- 1 lžička kurkumy
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce másla ghí (nemáte-li, pak i obyčejné, nebo olej, třeba sezamový)
- 3 stroužky česneku – na plátky
- zázvor (cca 3x4 cm) – na nudličky
- 1/2 větší mrkve – na plátky škrabkou
- 1/2 žluté papriky – na nudličky
- 1/2 malé cukety – na nudličky
- 2 hrsti čerstvého špenátu
- kokosové mléko
- sweet chilli omáčka (množství individuálně)
- sůl
- pepř
- dle chuti trochu třtinového cukru
Postup Krůtí kari (curry)
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso nakrájíme den předem na kousky. Z kari pasty, kari koření, oleje a kurkumy umícháme marinádu, ve které necháme maso do druhého dne.
V hluboké pánvi rozehřejeme máslo, orestujeme na něm česnek a zázvor (do zavonění“). Přidáme maso, restujeme asi 5 minut, přihodíme mrkev, papriku a cuketu, zalijeme kokosovým mlékem, přidáme chilli omáčku a dusíme (asi 10 minut).
Když je maso měkké, přidáme dobře vypraný špenát, necháme na pánvi jen trochu změknout (cca 2 minutky).
Celé jídlo podle chuti doladíme - já přidávám ještě trochu třtinového cukru a podle potřeby chilli omáčku (tu my rádi). Podáváme s rýží, doporučuji basmati uvařenou s trochou kurkumy (pro barvičku).