Krůtí garam masala s cizrnou a rajčaty recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- koření garam masala
- hladká mouka
- sůl, pepř
- krůtí prsní řízek
- olivový olej
- 5 lžic uvařené cizrny
- 1 stroužek česneku
- 1 šalotka
- 4 menší rajčata
- velká hrst libovolného listového salátu (špenát, mangold...)
Postup Krůtí garam masala s cizrnou a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso očistíme, nakrájíme na drobno, okořeníme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozpálíme olivový olej a okořeněné maso na něm ze všech stran orestujeme a přemístíme do pekáčku.
Do pánve přidáme ještě trochu oleje, nadrobno nakrájený česnek a šalotku a necháme zesklovatět, přidáme na kostičky pokrájená rajčata, osolíme, okořeníme opět garam masalou a necháme asi 10 min probublávat.
Předehřejeme si troubu na 180 °C. K masu přidáme uvařenou cizrnu a vše zalijeme připravenou rajčatovou směsí. Pečeme přikryté asi 30-40 min, dokud není maso měkké, na závěr přidáme nasekaný salát, promícháme a pečeme odkryté dalších 5-10 min do zhoustnutí omáčky.
Podáváme s těstovinami/kuskusem nebo rýží, hodí se i křupavé čerstvé pečivo.