Krůtí filé s paprikou, kari-pomerančovým bulgurem a jogurtovou omáčkou recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 330 g krůtí filé
- 150 g bílý jogurt
- 15 g petrzelove nate
- 200 g bulguru
- 6 g kari
- 1 červená cibule
- 1 pomeranč
- 1 zelená paprika
- sůl
- pepr
- 90 ml olivového oleje
Postup Krůtí filé s paprikou, kari-pomerančovým bulgurem a jogurtovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Papriku nakrajet na ctvrtky, odstranit vnitrni stonek. Nasledne ctvrtky nakrajet na cca 0,5 cm siroke prouzky. Oloupat cibuli a cesnek. Cibuli rozpulit a podelne nakrajet na tenke sloupce. Cesnek spracovat na male kosticky.
Slupku pomerance ostrouhat a vymackat stavu z nej. Kruti file studene oplachnout a osusit, nasledne nakrajet na cca 1 cm prouzky.
1 lzicku pomerancove strouhanky spolecne s pomerancovou stavou, 400 ml vody, 2 lzicemi olivoveho oleje a kari privezt k varu. Ochutit s 1 lzickou soli.
Pridat bulgur do pomerancovo-kari vody. Pri michani znovu privezt k varu. Nasledne odstranit hrnec z plotynky a nechat protahnout 7 minut.
Ohrat v panvi 4 lzice olivoveho oleje. Kruti filety z obou stran pri vysoke teplote cca 3 minuty do zlata smazit.
Snizit teplotu na stredni stupen, pridat papriku a smazit dalsich 8 minut. Nasledne pridat cibuli a cesnek a dalsi 2 minuty smazit. Okorenit 1 lzickou soli a, dle chuti, i peprem.
Listky petrzele dat stranou na pozdejsi dekoraci. Zbylou petrzelku oskubat ze stonku, na hrubo nasekat. Nasledne vmichat k bulguru. Dat jogurt do misky a ochutit soli.
Kari-pomerancovy bulgur dat do stredu na talir. Na bulgur ukladat kruti filety a zeleninu. Nasledne pokapat vse jogurtovou omackou. Nakonec dekorovat petrzelkovou nati.