Krůta s játrovo-mandlovou nádivkou recept

Top Recepty, Drůbeží maso

Suroviny na recept

krůta
4 rohlíky
4 vejce
trochu smetany
vegeta
muškátový oříšek
sůl
1 cibule
velká játrová paštika
mandlové lupínky

Postup přípravy receptu

  1. Krůtu očistíme, omyjeme a osolíme.

  2. Rohlíky nakrájíme, přidáme smetanu (pokud není, lze nahradit mlékem a změklým máslem), osmaženou cibulku, ochutíme vegetou, pepřem, muškátovým oříškem dle své chuti (já ochucuji výrazněji, maso část chuti pojme), vmícháme paštiku a mandlové lupínky. Vajíčka můžeme přidat celá nebo jen žloutky a na konec sníh - bude jemnější.

  3. Nádivkou plníme krůtu uvnitř, pokud jí mám více, dám i pod kůži na stehnech a na prsou. Otvor zašijeme, křídla a nohy svážeme, aby se nevylamovala.

  4. Pečeme přikryté pozvolna v troubě min. 2 hodiny, postupně podléváme vlastní šťávou, dokud se maso nezačne oddělovat od kosti, nakonec odkryté dopečeme dozlatova. Vhodná příloha - brambory na všechny způsoby. Místo krůty lze použít i kuře, také je dobré.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!