Krůta s játrovo-mandlovou nádivkou recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- krůta
- 4 rohlíky
- 4 vejce
- trochu smetany
- vegeta
- muškátový oříšek
- sůl
- 1 cibule
- velká játrová paštika
- mandlové lupínky
Postup Krůta s játrovo-mandlovou nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Krůtu očistíme, omyjeme a osolíme.
Rohlíky nakrájíme, přidáme smetanu (pokud není, lze nahradit mlékem a změklým máslem), osmaženou cibulku, ochutíme vegetou, pepřem, muškátovým oříškem dle své chuti (já ochucuji výrazněji, maso část chuti pojme), vmícháme paštiku a mandlové lupínky. Vajíčka můžeme přidat celá nebo jen žloutky a na konec sníh - bude jemnější.
Nádivkou plníme krůtu uvnitř, pokud jí mám více, dám i pod kůži na stehnech a na prsou. Otvor zašijeme, křídla a nohy svážeme, aby se nevylamovala.
Pečeme přikryté pozvolna v troubě min. 2 hodiny, postupně podléváme vlastní šťávou, dokud se maso nezačne oddělovat od kosti, nakonec odkryté dopečeme dozlatova. Vhodná příloha - brambory na všechny způsoby. Místo krůty lze použít i kuře, také je dobré.