Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou recept
Top Recepty, Sladká jídlaSuroviny na recept
- 1/2 l mléka
- 1/2 kostky másla nebo Hery
- sůl
- 24 dkg hrubé krupice
- 2 vejce
- jahody
- cukr
- smetana
Postup Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Osolené mléko s máslem přivedeme k varu, za stálého míchání vsypeme krupici a dále mícháme, dokud nevznikne velmi husté tuhé těsto.
Odstavíme a necháme trochu vychladnout. (Stačí jen pár minut, aby se nesrazila vejce.)
Poté vmícháme dvě celá vejce a z tohoto těsta tvarujeme kulaté knedlíky o velikosti 5-7 cm. Těsto je pěkně mastné a tak se nelepí na ruce. (Lepí se jen na prkénko, proto je dobré si na ně nasypat trochu krupice.)
Knedlíky zvolna vaříme v osolené vodě 10 minut.
Uvařené knedlíky pak rozpůlíme a na talíři polijeme jahodami rozmixovanými (nebo jen rozmačkanými) s cukrem a smetanou.
Do těsta můžeme zabalit i kousky ovoce, babička je plnila jablky a pak posypala cukrem se skořicí a polila rozpuštěným máslíčkem.