Křupavé kuřecí nudličky v citronové omáčce recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 2 kuřecí prsní nebo stehenní řízky
- 3 lžíce světlé sojové omáčky
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- špetka čerstvě mletého pepře
- Těstíčko:
- 100 ml vody
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžíce hladké mouky
- špetka soli
- olej na smažení
- Omáčka:
- 1 lžička oleje
- 1-2 stroužky česneku
- 1 cm čerstvého zázvoru
- 100 ml vody
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 2-3 lžíce cukru
- sůl dle chuti
- 100 ml čerstvé citronové šťávy
- kůra z půlky citronu
- k podávání např. sezam, cibulka, koriandr
Postup Křupavé kuřecí nudličky v citronové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Očištěné maso nakrájíme na nudličky a naložíme do marinády, smíchané ze sojové omáčky, škrobu a špetky pepře. Necháme marinovat alespoň 30 minut, ale čím déle, tím lépe.
Z vody, mouky, škrobu a špetky soli smícháme těstíčko, ve kterém obalíme marinované maso. Do hluboké pánve na rozehřátý olej postupně dáváme kousky masa, necháme lehce osmažit a vyndáváme na talíř. Když máme takto osmažené všechny nudličky, zvýšíme teplotu oleje, znovu je vkládáme do oleje a osmažíme do zlatavé barvy. Dvojím smažením dosáhneme křupavosti (jako když děláme bramborové hranolky). Hotové vyndáváme na papírové utěrky odsát přebytečný tuk.
Ve vodě rozmícháme škrob, oloupeme česnek i zázvor. Do menší pánve nebo kastrolku dáme na lžičku oleje krátce restovat nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Zalijeme vodou se škrobem, promícháme, přidáme citronovou kůru, šťávu, cukr, dle chuti mírně osolíme a odstavíme. Osmažené kousky promícháme s omáčkou a zbylou polijeme nudličky na talíři (nezměknou, zůstanou křupavé). Podáváme s rýží, posypané nasucho opraženými sezamovými semínky (není nutné) a nasekanou jarní cibulkou, (kdo má rád, i lístky koriandru, chilli papričkou).