Kroupy s omáčkou z červené řepy a parmezánem recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 200 g ječných krup
- 3 vařené střední červené řepy
- 100 ml smetany ke šlehání
- 80 g strouhaného parmezánu
- parmezánové hoblinky
- lístky čerstvého oregána
- zeleninový vývar
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
Postup Kroupy s omáčkou z červené řepy a parmezánem
Postup přípravy receptu
-
Kroupy uvaříme podle návodu, jen vodu k jejich přípravě nahradíme vývarem.
Řepy nakrájíme na menší kousky, vložíme do mixeru, přilijeme smetanu a rozmixujeme na jemný hustý krém. Je-li třeba, přidáme trochu smetany nebo vývaru. Osolíme a opepříme.
Kroupy smícháme s připravenou řepou, strouhaným parmezánem a lístky oregána. Na talířích ozdobíme parmezánovými hoblinkami.