Kroupová polévka od zubaté žáby z Bruntálu recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- kroupy
- mrkev
- petržel i s natí
- brambory
- cibule
- celer
- zásmažka - nemusí být
- sůl
- česnek
- hovězí bujón
Postup Kroupová polévka od zubaté žáby z Bruntálu
Postup přípravy receptu
-
Kroupy si dáme vařit zvlášť do vody. Nebojte se a klidně jich dejte víc, budete mít polévku hustší. Buďte trpělivý a vařte opravdu do měkka.
Cibuli očistíme, na drobno nakrájíme a osmahneme na trošce olivového oleje a zalijeme vodou.
Přidáme na plátky nakrájený hovězí bujón a kroupy.
Oloupeme jednu velkou bramboru a nakrájíme na kostíčky. Očistíme mrkev, petržel a celer a nastrouháme na hrubo na struhadle (pro menší děti nebo starší lidi podusíme na trošce másla, aby se jim to lépe trávilo).
Zeleninu přidáme do polévky a vaříme do měkka. Česnek očistíme (1-2 stroužky) a utřený přidáme do polévky.
Nakonec zahustíme zásmažkou a dosolíme.