Krkovičkový marinovaný minutkový plátek s volským okem v paprice recept
Top Recepty, Pro začátečníkySuroviny na recept
- 4 plátky vepřové krkovice
- 4 kroužky masité čerstvé papriky ukrojené na výšku cca 2cm
- 4 vejce
- olej na smažení
- 1 plátek másla o síle 1 cm
- sůl
- mletý pepř
- Marináda:
- 150 ml kefíru
- 3 prolisované stroužky česneku
- 1 vrchovatou lžíci koření Čarodějka (odkaz v poznámce)
- Na ozdobu:
- paprika čerstvá
- cibulové kroužky
- zelená petrželka
Postup Krkovičkový marinovaný minutkový plátek s volským okem v paprice
Postup přípravy receptu
-
Opláchnuté, osušené plátky masa po obou stranách naklepeme a na okrajích nařízneme, aby se nám při opečení nekroutily.
Do nádobky s víkem dáme suroviny na marinádu, prošleháme a přidáme plátky masa.
Nádobku uzavřeme a necháme nejlépe přes noc v lednici.
Poté maso z marinády vytáhneme, osušíme a prudce opečeme v pánvi na rozehřátém oleji. Opékáme přibližně 4 minuty z každé strany.
Do pánve dáme nanejvýš 2 plátky. Při větším množství by maso začalo pouštět šťávu a neopeklo by se.
Mezitím na druhou pánev s rozehřátou lžičku oleje společně s máslem položíme ukrojené kroužky paprik.
Do každého kroužku opatrně vyklepneme vejce, malinko osolíme a opepříme a usmažíme, jako klasické volské oko.
Na talíři ozdobíme zeleninou a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Podáváme s pečivem, nebo s bramborem.