Krkovička z remosky pod nivovou peřinkou recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 3 plátky libové krkovičky vysoké 2,5 cm
- 60 g nivy
- 50 ml 33% smetany
- 1 cibule
- mletý kmín
- mletý pepř
- sůl
- worcester
- 1 lžíce oleje
Postup Krkovička z remosky pod nivovou peřinkou
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku opepříme, mírně osolíme a pokapeme worcesterem. Do remosky dáme pečící papír, který v dlani zmačkáme, aby držel tvar pekáčku a potřeme ho olejem. Cibuli nakrájíme na slabé kroužky, polovinu položíme na dno, posypeme ji kmínem a dáme na ni maso.
Maso pokryjeme druhou půlkou cibule. Do misky nastrouháme na jemno nivu, kterou smícháme se smetanou a stejnoměrně dáme na maso. Pečící papír přitiskneme po bocích k masu, aby peřinka zůstala jen na mase. Pečeme necelou hodinu, dokud nezezlátne povrch. Podáváme s bramborem, hranolky, rýží, já jsem uvařila bramborový knedlík.