Krkovička na pivu, medu a šalotkách recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 1000 g vepřové krkovice bez kosti
- 250 g šalotek (měla jsem dlouhé)
- 2 lžíce medu
- 6 lžic světlého piva
- sůl
- barevný pepř
Postup Krkovička na pivu, medu a šalotkách
Postup přípravy receptu
-
Smícháme pivo s medem.
Maso dobře omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.
V pekáčku zalijeme větší částí marinády a dobře vmasírujeme do masa.
Pečeme na 150°C pod poklicí 2 hodiny, čas od času potřeme marinádou. Po 2 hodinách pečení odklopíme, potřeme zbytkem marinády, posypeme čerstvě mletým barevným pepřem a kolem masa rozložíme šalotky.
Teplotu trouby zvýšíme na 200°C a ještě hodinu dopékáme. Hlídáme.Jako příloha se hodí brambory v jakékoliv úpravě.