Krkovička na cibulích, česneku a rajčatech s bazalkou recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- Plátky krkovičky (dle počtu jedlíků. Já měla 3)
- Koření Krkovička s česnekem (Vitana, Albert)
- Velká červená cibule
- velká žlutá cibule
- 4 stroužky česneku (nebo dle chuti)
- 1 plechovka Rajčata s bazalkou (400 g)
- 6 lístků bazalky – lze vynechat
- 1 dcl vína
- Tuk či olej
- Dle chuti pepř
- sůl
Postup Krkovička na cibulích, česneku a rajčatech s bazalkou
Postup přípravy receptu
-
Zasypeme plátky masa kořením Krkovička s česnekem a necháme odležet.
Červenou cibuli nakrájíme na plátky, žlutou na drobno a česnek rovněž na plátky. Rozpálíme tuk nebo olej a necháme toto rozvonět. Prudce osmahneme připravené plátky, podlijeme asi 2 dcl vody – jen do výše masa a dusíme cca 15 minut zhruba po 8 minutách obrátíme. Po čtvrthodině podlijeme vínem a vysypeme obsah konzervy rajčat s bazalkou a dodusíme doměkka – asi dalších 15 minut. Přidáme vlastní bazalku, ale lze vynechat.
Není třeba zahušťovat, šťáva díky cibuli i rajčátkům je hustá, pokud ale někdo chce hustší, zahustí dle sebe, já dál nedochucovala, ale lze podle chuti pepř, sůl.
Příloha: Já použila zbytek bramborové kaše s rozmarýnem, ale určitě.lze brambory, těstoviny. Můj výmysl, leč otec chválil, což je událost;-))