Křimický řízek recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 4 plátky vepřové pečeně
- 500 g bílého zelí
- sůl
- pepř
- 4 vejce
- 6 stroužků česneku
- hladká mouka dle potřeby
Postup Křimický řízek
Postup přípravy receptu
-
Maso si osolíme a opepříme. Orestujeme krátce na pánvi. Odložíme stranou a připravíme těsto.
Zelí vyjmeme ze sklenice a vymačkáme šťávu. Dáme do mísy, osolíme, opepříme a přidáme česnek. Promícháme a zalijeme rozvrdlanými vejci. Vymícháme a zahustíme moukou dle potřeby. Těsto by mělo být hustější jako na bramborákové těsto.
Na pánvi ve větším množství oleje pomalu smažíme. Malá rada kdo moc nezná jakým zpusobem, položíme si na ruku maso, potřeme směsí a opatrně překlopíme do oleje. Na pánvi pak doděláme hořejšek směsí pomocí lžící.
Podáváme s bramborem a zeleninou. Je vhodná i tatarka, kdo má rád.