Křepelčí rizoto recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 1 hrnek rýže (já měla jasmínovou)
- máslo na dva prsty
- křepelčí pečené maso
- 1 hrst hrášku
- 1 malou červenou kapii
- 1 malou žlutou kapii
- sůl
- pepř
Postup Křepelčí rizoto
Postup přípravy receptu
-
Maso z křepelky nakrájíme na menší kousky a obě kapie na malé kostičky.
Rýži dobře propláchneme pod studenou tekoucí vodou a restujeme na másle, aby se všechna zrna obalila. Přidáme vodu v poměru 1:2, osolíme, přikryjeme poklicí a dáme vařit. Vaříme cca 20 minut na středním plameni, aniž bychom pokličku zvedali. Po uvaření necháme 5 minut dojít a pak vidličkou načechráme.
Smícháme s masem a nachystanou zeleninou. Ochutnáme a je-li potřeba, dochutíme solí a pepřem.
Servírujeme v úhledných tvarech, zdobené kousky zeleniny a pokud máme, i zbylou šťávou z pečené křepelky.