Křenová polévka s jablkem recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- vepřové přední koleno - stačí menší
- 1 cibule
- 5 kuliček pepře
- 5 kuliček nového koření
- 2 bobkové listy
- sůl
- křen - neměla jsem čerstvý, použila jsem celou skleničku smetanového křenu z Penny
- 2 šťavnatá jablka
- cukr
- ocet
Postup Křenová polévka s jablkem
Postup přípravy receptu
-
Koleno uvaříme, klidně i v tlakovém nebo pomalém hrnci. Do vody přidáme čajové vajíčko s kořením, osolíme.
Když je maso měkké, vyjmeme ho na talíř a necháme zchladnout.
Vývar přes cedník přelijeme do jiného hrnce, přidáme strouhaný křen, na jemno strouhaná oloupaná jablka a povaříme. Dochutíme cca 2 lžícemi cukru, dosolíme a přidáme asi lžíci octa - podle chuti.
Libové maso z kolena pokrájíme, komu nevadí, může použít i kůže a vložíme do polévky.