Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou recept
Top Recepty, OmáčkySuroviny na recept
- 400 ml mléko
- 200 ml smetana
- muškátový květ
- čerstvý křen
- mandle
- máslo
- hladká mouka
- cukr
- sůl
Postup Křenová omáčka-inspirována M.D.Rettigovou
Postup přípravy receptu
-
Z másla a hladké mouky uděláme jíšku. Zalijeme smetanou a doléváme postupně takové množství mléka, abychom dosáhli správné konzistence. Přihodíme křen, špetku muškátového květu, mandle,lžičku cukru a dle chuti osolíme. Necháme lehce provařit, popř. ještě dolijeme mléko (pokud možno plnotučné).
Čím déle omáčku po přidání křene vyvařujete, tím bude křen cítit méně - záleží tedy čistě na vás, jak silnou omáčku chcete mít.