Křenová omáčka II recept
Top Recepty, OmáčkySuroviny na recept
- smetana
- 1 l vývaru (nejlépe kuřecího)
- 5 kusů toustového chleba
- čerstvý křen
- 3-4 lžíce cukru
- 1 lžíce octa
- 1 žloutek
- 1 lžíce másla
- sůl
Postup Křenová omáčka II
Postup přípravy receptu
-
Toustový chléb necháme rozmočit ve vařicím vývaru. Mezitím oloupeme a nastrouháme křen. Vývar s toustovým chlebem přivedeme do varu a prošleháme.
Dále přidáme smetanu a půlku z nastrouhaného křenu. Osolíme, osladíme a necháme provařit.
Vše rozmixujeme, dochucujeme octem a cukrem. Zjemníme máslem, zašleháme žloutek a nakonec přidáme zbytek křenu. Omáčka se hodí k hovězímu masu, uzenému masu či uzenému hovězímu jazyku. Vhodná příloha je houskový knedlík.