Křenová omáčka II recept

Top Recepty, Omáčky

Suroviny na recept

smetana
1 l vývaru (nejlépe kuřecího)
5 kusů toustového chleba
čerstvý křen
3-4 lžíce cukru
1 lžíce octa
1 žloutek
1 lžíce másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Toustový chléb necháme rozmočit ve vařicím vývaru. Mezitím oloupeme a nastrouháme křen. Vývar s toustovým chlebem přivedeme do varu a prošleháme.

  2. Dále přidáme smetanu a půlku z nastrouhaného křenu. Osolíme, osladíme a necháme provařit.

  3. Vše rozmixujeme, dochucujeme octem a cukrem. Zjemníme máslem, zašleháme žloutek a nakonec přidáme zbytek křenu. Omáčka se hodí k hovězímu masu, uzenému masu či uzenému hovězímu jazyku. Vhodná příloha je houskový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!