Krémy do dortů recept

Top Recepty, Dorty

Suroviny na recept

MÁSLOVÝ krém (základní):
2 balíčky vanilkového pudinku
1/2 l mléka
120 g másla (půl kostky)
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 kapky rumové tresti (nemusí být)
ČOKOLÁDOVÝ krém:
6 dl mléka
2 čokoládové pudinky
200 g másla
100 g čokolády na vaření
moučkový cukr
OŘECHOVÝ krém:
1 dl mléka
100 g hrubě mletých ořechů
2 lžíce rumu
2 lžíce medu
100 g jemného krystal cukru
3 vejce
250 g másla
KOKOSOVÝ krém:
2 dl mléka
1 žloutek
1 vanilkový pudink
50 g strouhaného kokosu
100 g másla
moučkový cukr
PAŘÍŽSKÝ krém:
2 dl smetany na šlehání
200 g čokolády na vaření
200 g moučkového cukru
200 g másla
KÁVOVÝ krém:
2 balíčky vanilkového pudinku
1/2 l mléka
120 g másla (půl kostky)
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 kapky rumové tresti (nemusí být)
lžíce mleté černé kávy
ANANASOVÝ krém:
2 balíčky vanilkového pudinku
1/2 l mléka
120 g másla (půl kostky)
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
2 kapky rumové tresti (nemusí být)
lžíce nakrájeného ananasového kompotu

Postup přípravy receptu

  1. MÁSLOVÝ krém (základní): Z pudinků a mléka uvaříme hustou kaši, dobře provaříme a do vychlazené po částech přidáváme máslo střídavě s cukrem a vanilkovým cukrem. Asi 2 minuty šleháme el. šlehačem. TIP: dejte místo vanilkového pudingu banánový a máte jemný BANÁNOVÝ krém.

  2. ČOKOLÁDOVÝ krém: Do vychladlé kaše uvařené z mléka a pudinků postupně vmícháme rozměklé máslo. Čokoládu rozehřejeme v kastrolku ve vodní lázni a za stálého šlehání ji přiléváme do krému. Osladíme podle chuti moučkovým cukrem a šleháme asi 2 minuty. TIP: použijte puding Amylon Retro edice s příchutí Čokoláda-višeň! Do čokoládových dortů je pak náplň úžasná.

  3. OŘECHOVÝ krém: Mléko svaříme, nalijeme na sekané ořechy, zalijeme rumem a necháme zchladnout. V rendlíku nad párou svaříme med, cukr a vejce, mícháme, až hmota zhoustne, vychladíme, přimícháme ořechy s rumem a hmotu zašleháme po částech do utřeného másla.

  4. KOKOSOVÝ krém: Z mléka, žloutku a a pudinku uvaříme hladký hustý krém a za častého míchání jej vychladíme. Vyšleháme v jemný krém za postupného přidávání rozměklého másla. Nakonec přidáme kokos a moučkový cukr dle chuti.

  5. PAŘÍŽSKÝ krém: Smetanu, čokolád a moučkový cukr za stálého míchání uvaříme a necháme vychladnout. Pak přidáme máslo a dobře vyšleháme (4 minuty na nejvyšší stupeň ručního šlehače).

  6. KÁVOVÝ krém: Po odstavení pudinkové kaše z plotny přidáme po lžících černou kávu a mícháme až do vychladnutí. Máslo s cukrem utřeme do pěny a pak po lžících přidáváme vychladlý pudink.

  7. ANANASOVÝ krém: do základního Máslového: přidejte asi lžíci (na drobno nakrájeného) ananasového kompotu. Hodí se zejména na Ananasové řezy, kdy šťávu z kompotu používáme na vaření želatiny.

  8. Všechny uvedené krémy dejte tak na 20 minut do chladu, než jimi začnete plnit korpus dortu. Nezapomeňte, že ten musí být vychladlý! Aby korpus příliš nenasákl krém, potřete spodní vrstvu plátu rybízovým džemem, na nějž dejte krém. Postup opakujte u každé vrstvy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!