Krémová polévka s červenou čočkou recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

2 hrsti červené čočky
1 větší mrkev
1 středně velká brambora
500 ml kuřecího či zeleninového vývaru
100-150 ml smetany na vaření
1 menší cibule
1 větší stroužek česneku
sůl
pepř
kmín
majoránka
1/2 lžíce másla nebo olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, česnek oloupeme a nakrájíme na jemno. Oloupeme, nakrájíme bramboru na malé kostičky, očistíme a nakrájíme mrkev na půlkolečka.

  2. Do hrnce dáme máslo s kapkou oleje (aby se máslo nepálilo), přidáme cibuli, česnek a smažíme dozlatova. Přidáme brambory, mrkev zasmažíme. Směs zalijeme vývarem a přisypeme červenou čočku. Přidáme koření dle chuti, já použila jen sůl, pepř, drcený kmín a trošku majoránky.

  3. Když je zelenina měkká, odstavíme z plotny. Přilijeme smetanu a polévku rozmixujeme na krém. Já použila náš tyčový mixér, dá se ale i propasírovat přes sítko. Polévku ale vůbec není třeba mixovat, pokud máte raději kousky zeleniny. Krém vrátíme zpět na plotnu. Když začne bublat, vypneme. Můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!