Krémová kukuřičná polévka s křupavou tortillou od Nigelly Lawson recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

1000 g kukuřice zmrazenou rozmrazíme
3 jarní cibulky (zbavené kořínků a příčně rozpůlené)
1 stroužek česneku (oloupaný)
35 g semolinové mouky
1500 ml zeleninového vývaru (připraveného z kostky)
400 g mírně solených kukuřičných chipsů
200 g strouhaného tvrdého sýra
2 dlouhé červené chilli papričky zbavené semen a nakrájené nadrobno

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejeme na 200°C.

  2. Kukuřici, jarní cibulku, česnek a semolinu rozmixujeme v kuchyňském robotu na hladkou kaši.

  3. Směs přendáme do hrnce, zalijeme horkým zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, částečně přiklopíme poklicí a mírně vaříme 10 minut.

  4. Mezitím rozprostřeme čipsy na plech vyložený pečicím papírem a posypeme strouhaným sýrem. Vsadíme na 5-10 minut do trouby, aby sýr roztál.

  5. Polévku rozlijeme do misek a do středu navršíme kopečky čipsů. Posypeme čili papričkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!