Krémová kukuřičná polévka s křupavou tortillou od Nigelly Lawson recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1000 g kukuřice zmrazenou rozmrazíme
- 3 jarní cibulky (zbavené kořínků a příčně rozpůlené)
- 1 stroužek česneku (oloupaný)
- 35 g semolinové mouky
- 1500 ml zeleninového vývaru (připraveného z kostky)
- 400 g mírně solených kukuřičných chipsů
- 200 g strouhaného tvrdého sýra
- 2 dlouhé červené chilli papričky zbavené semen a nakrájené nadrobno
Postup Krémová kukuřičná polévka s křupavou tortillou od Nigelly Lawson
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 200°C.
Kukuřici, jarní cibulku, česnek a semolinu rozmixujeme v kuchyňském robotu na hladkou kaši.
Směs přendáme do hrnce, zalijeme horkým zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, částečně přiklopíme poklicí a mírně vaříme 10 minut.
Mezitím rozprostřeme čipsy na plech vyložený pečicím papírem a posypeme strouhaným sýrem. Vsadíme na 5-10 minut do trouby, aby sýr roztál.
Polévku rozlijeme do misek a do středu navršíme kopečky čipsů. Posypeme čili papričkou.