Křehký koláč s mákem a hruškami recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 200 g hladké mouky
- 60 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 140 g másla
- 2 žloutky
- Náplň:
- 200 ml mléka
- 60 g krupicového cukru
- 200 g mletého máku
- 100 g dětských piškotů
- 2 bílky
- 3 oloupané hrušky
- 1 lžíce citronové šťávy
Postup Křehký koláč s mákem a hruškami
Postup přípravy receptu
-
Prosátou mouku, cukry, máslo a žloutky vypracujeme v těsto. Mléko s cukrem přivedeme k varu. Přisypeme mák a krátce povaříme.
Po vychladnutí do něj vmícháme rozdrcené piškoty a pevný sníh z bílků. Hrušky zbavené jádřinců nakrájíme na plátky a pokapeme citronovou šťávou.
Těsto rozválíme (nebo namačkáme) do dortové formy a vytvoříme okraj. Na těsto rozetřeme náplň a poklademe hrušky. Pečeme při 160°C asi 50 minut.