Králík v zelené paprice recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- králičí maso
- cibule
- česnek
- hořčice
- 5-8 zelených paprik
- smažená sušená cibulka
- adžika
- římský kmín
Postup Králík v zelené paprice
Postup přípravy receptu
-
Kousky částečně vykostěných králičích zadních stehen a hřbetu důkladně okořeníme rozetřeným česnekem, kořením, hořčicí (raději kremžskou), složíme do pekáčku.
Zasypeme pokrájenou zelenou paprikou (mně se vloudila i jedna červená kapie) a cibulí (asi dvěma) nakrájenou na čtvrtky. Pekáček přikryjeme a nejméně hodinu, klidně dvě, dusíme v troubě.
Přidáme nejméně dvě hrsti smažené sušené cibulky a dalších několik stroužků pokrájeného česneku. Potom již v odkrytém pekáči pečeme do vysmahnutí. Podáváme s bramborovým knedlíkem, mně se nejvíc osvědčily tyto