Králík pikant Piri Piri recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 4 králičí stehna
- 8 delších špalíčků špeku
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1 kapie (použila jsem červenou)
- 2 prolisované stroužky česneku
- 2 lžičky solamylu
- 3 lžíce omáčky Piri Piri (je hodně ostrá)
- 1 sklenka rajčatové šťávy
- 1 sklenka bambusových výhonků (použila jsem plátky)
- voda na podlití
- plátek másla na zjemnění
- mletý pepř
- sůl
Postup Králík pikant Piri Piri
Postup přípravy receptu
-
Na půlměsíčky nakrájenou cibuli dáme do kastrolu na rozehřátý olej zesklovatět.
Stehna očistíme a každé prošpikujeme 2 špalíčky špeku. Okořeníme pepřem a solí a dáme je do kastrolu k cibuli prudce ze všech stran zatáhnout.
Podlijeme rajčatovou šťávou,omáčkou Piri Piri, zasypeme na proužky nakrájenou paprikou a scezenými výhonky, a pod pokličkou slabým varem dusíme doměkka.
Během dušení občas podlijeme vývarem. Dvě minuty před dokončením přidáme máslo, česnek a solamyl, který jsme rozmíchali v troše studené vody.
Podáváme s rýží. Hodí se i kuskus nebo tarhoňa.