Králík na víně a česneku recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 1 králík
- 1-2 cibule
- 200 g anglické slaniny
- 2 paličky česneku (cca 20 stroužků)
- Na marinádu:
- 100 ml oleje
- 150 ml červeného vína
- 1-2 polévkové lžíce koření tatranská směs
- (2 pl kečupu)
Postup Králík na víně a česneku
Postup přípravy receptu
-
Králíka si umyjeme a naporcujeme.
Připravíme marinádu, česnek očistíme a nakrájíme na plátky.
Do připravené marinády a česneku naložíme porce králíka, uložíme do lednice na 24-48 hodin.
Cibule očistíme, nakrájíme i se slaninou na hrubší kousky, vložíme na dno pekáče, přidáme králíka i s marinádou a pod poklicí upečeme na 200°C, 60 minut.