Králík na červeném víně recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 1 králík (nebo kuře)
- 1/2 l vody
- 1 dcl červeného vína
- 1 kostka masoxu (používám natura hovězí)
- několik rozinek
- bobkový list
- celý pepř
- feferonka nebo chilli
- cibule
- máslo
- 1 KL polohrubé mouky
- sůl
- mletá paprika
- olej
Postup Králík na červeném víně
Postup přípravy receptu
-
Králíka naporcujeme, osolíme, opaprikujeme a prudce opečeme na oleji.
Vodu, víno, rozinky, bobkový list, pepř, masox a feferonku (chilli) povaříme. Opečeného králíka dáme do pekáčku, zalijeme zálivkou a přidáme cibuli zpěněnou na másle, do které vmícháme mouku.
Zakryjeme poklicí nebo alobalem a pečeme asi hodinu na 220°C. Příloha: rýže, různě upravené brambory.