Králičí hřbety s chřestovou omáčkou a hráškem recept
Top Recepty, Jiné masoSuroviny na recept
- 500 g vykostěné králičí hřbety
- 500 g zeleného chřestu
- 200 g hráškových lusků
- 150-200 ml silného drůbežího vývaru
- 2 lžičky dijonské hořčice
- olivový olej
- 1 lžíce studeného másla
- sůl
Postup Králičí hřbety s chřestovou omáčkou a hráškem
Postup přípravy receptu
-
Chřest očistíme a odstraníme dřevnaté konce. Malé množství vody přivedeme k varu, osolíme a vložíme odlomené hlavičky z přibližně jedné třetiny chřestu a povaříme 1 minutu. Vyjmeme je, necháme stranou a dáme vařit 4 ks chřestu - cca 6 minut. Vyndáme je z vody / nevyléváme ji / a necháme zchladnout.
Králičí hřbítky osolíme, na každý rozetřeme l lžičku hořčice, položíme na každý dva kousky chřestu a sepneme / nebo svážeme provázkem / do závitků.
V hlubší pánvi rozehřejeme olej a připravené maso zprudka opečeme. Podlijeme chřestovým i drůbežím vývarem, přikryjeme a dusíme doměkka.
Zbytek chřestu pokrájíme na drobné kousky a cca 10-15 minut přidáme do pánve k masu.
Měkké závitky vyndáme, omáčku necháme trochu zchladnout a rozmixujeme ji.
Přivedeme ji k varu, vložíme vyloupaný hrášek a chvilku povaříme / mladý stačí jen prohřát / a zjemníme máslem. Podáváme s vařeným bramborem a na talířích obložíme připravenými chřestovými hlavičkami.