Králičí hřbety s chřestovou omáčkou a hráškem recept

Top Recepty, Jiné maso

Suroviny na recept

500 g vykostěné králičí hřbety
500 g zeleného chřestu
200 g hráškových lusků
150-200 ml silného drůbežího vývaru
2 lžičky dijonské hořčice
olivový olej
1 lžíce studeného másla
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Chřest očistíme a odstraníme dřevnaté konce. Malé množství vody přivedeme k varu, osolíme a vložíme odlomené hlavičky z přibližně jedné třetiny chřestu a povaříme 1 minutu. Vyjmeme je, necháme stranou a dáme vařit 4 ks chřestu - cca 6 minut. Vyndáme je z vody / nevyléváme ji / a necháme zchladnout.

  2. Králičí hřbítky osolíme, na každý rozetřeme l lžičku hořčice, položíme na každý dva kousky chřestu a sepneme / nebo svážeme provázkem / do závitků.

  3. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a připravené maso zprudka opečeme. Podlijeme chřestovým i drůbežím vývarem, přikryjeme a dusíme doměkka.

  4. Zbytek chřestu pokrájíme na drobné kousky a cca 10-15 minut přidáme do pánve k masu.

  5. Měkké závitky vyndáme, omáčku necháme trochu zchladnout a rozmixujeme ji.

  6. Přivedeme ji k varu, vložíme vyloupaný hrášek a chvilku povaříme / mladý stačí jen prohřát / a zjemníme máslem. Podáváme s vařeným bramborem a na talířích obložíme připravenými chřestovými hlavičkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!