Krakonošův oheň drůbeží recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 500 g kuřecích prsou (někdo dělá z vepřové kýty, kuřecí je dříve hotové)
- 500 ml smetany ke šlehání 30%
- 5 větších cibulí
- olej
- sójová omáčka
- chilli
- Tabasco
- sůl
- pepř
Postup Krakonošův oheň drůbeží
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky, osolíme a zakápneme sójovou omáčkou. Necháme chvilku odležet a zatím si nakrájíme cibuli na půl kolečka (proužky).
Na pánev nalijeme olej a vložíme kousíček cibule a až začne pěnit, přidáme maso a orestujeme dozlatova. Potom přidáme cibuli, kterou vařečkou rozďoubneme na proužky, chvilku restujeme a pak zalijeme smetanou.
Dochutíme solí, sójovou omáčkou a necháme ve šlehačce povařit maso do měkka. Nakonec dochutíme chilli a tabascem podle chuti. Je to oheň, tak by jídlo mělo být příjemně pikantní. Každý podle svého.