Kotlíková polévka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- hovězí přední s kostí – na vývar
- 1 menší cibule
- 2 bujonové kostky
- 5 celé nové koření
- 10 celý pepř
- 2 snítky čerstvý libeček
- lžíce sádla
- 1 cibule
- 1 větší mrkev
- 1 petržel
- kousek celeru
- 4 větší brambory
- 2 klobásy
- Koření:
- drcený kmín
- mletý pepř
- červená paprika
- rajčatový protlak (střední)
- 2 konzervy fazole v tomatové omáčce
Postup Kotlíková polévka
Postup přípravy receptu
-
Z hovězího masa, cibule, koření a bujonových kostek uvaříme vývar. Maso vyjmeme, vývar scedíme.
Na sádle orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky.
Mrkev, celer, petržel a brambory si nakrájíme na větší kostky, klobásu na kolečka. Vše přidáme do hrnce a chvilku restujeme. Přisypeme koření, přidáme protlak, promícháme a zalijeme vývarem. Vaříme, dokud není zelenina měkká.
Přidáme pokrájené maso, ze kterého jsme vařili vývar, a fazole. Už jen prohřejeme, případně podle chuti dochutíme a papáme. Podáváme s domácími houstičkami.