Kotlety s hořčičnou omáčkou recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 4 vepřové kotlety bez kosti
- sůl
- mletý pepř
- 3 lžíce oleje
- 2 cibule nebo 4 šalotky (na kolečka)
- 75 ml bílého vína
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 150 ml smetany ke šlehání
- zelené fazolky
- bramborové noky
Postup Kotlety s hořčičnou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Kotlety přes plastový sáček naklepeme, lehce nakrájíme na okrajích a osolíme a opepříme.
V pánvi rozehřejeme lžíci oleje a opečeme na něm kotlety dozlatova (cca 5 minut) z každé strany. Maso vyjmeme z pánvičky a odložíme na talíř (popřípadě přikryjeme alobalem, kvůli udržení tepla).
Do pánve přilijeme zbytek oleje a pozvolna na středním plameni opékáme cibuli do světle zlaté barvy. Podlijeme ji vínem a přitom ze dna pánve vařečkou odškrábneme přípečky z masa.
Vmícháme hořčici a smetanu, přimícháme šťávu, kterou pustilo maso, dosolíme a už jen prohříváme. Maso podáváme přelité omáčkou. Jako přílohu podáváme bramborové noky a zelené fazolky, které jsme předem uvařili v osolené vodě.