Kotlety na víně a šalvěji s karamelizovanou hruškou recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 4 vepřové kotlety bez kosti
- 2 hrušky
- 150 ml bílého vína
- čerstvá šalvěj
- 1 PL + 1 KL studeného másla
- 2 lžíce cukru
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
Postup Kotlety na víně a šalvěji s karamelizovanou hruškou
Postup přípravy receptu
-
Kotlety mírně naklepeme a po okrajích nařízneme, aby se při opékání nezkroutily. V pánvi rozehřejeme olej, maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme. Podlijeme vínem, přidáme šalvěj a krátce podusíme, víno necháme vyvařit. Na závěr vmícháme lžíci studeného másla a už nevaříme.
Na menší pánvi rozehřejeme cukr, nepatrně podlijeme vodou, přidáme lžičku másla, vložíme čtvrtky oloupaných hrušek a velice krátce je podusíme - obalíme je vzniklým karamelem.
Na talíře rozdělíme kotlety a obložíme je kousky hrušek. Jako příloha se velice dobře hodí rýže ochucená kari.