Kotleta Excelsior recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

kotlety
sůl
sádlo
cibule
jablka
jablečný mošt nebo bílé víno
máslo
kysaná smetana
křen
kompotované brusinky

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety u kosti jen lehce naklepejte a několikrát nařízněte tučný okraj. Pak kotlety osolte a na sádle zprudka z obou stran opečte.

  2. Ve výpeku osmahněte najemno nakrájenou cibuli, a když začne zlátnout, přidejte na drobné kostičky nakrájená jablka bez slupek a jadřinců. Vše krátce osmahněte a následně zalijte trochou moštu nebo vína.

  3. Do tohoto základu přidejte trochu másla a vložte do něj opečené kotlety. Ty by měly být zpola ponořené v jablečné směsi.

  4. Vše pečte v troubě nejprve přikryté při teplotě 110°C asi 20 minut a následně dopékejte krátce na 180°C. Důležité je, aby se maso nevysušilo, proto jen zapečení nakonec. Při podávání doplňte na každou kotletu kysanou smetanu smíchanou se strouhaným křenem a na to lžičku kompotovaných brusinek. Podáváme s různě upravenými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!