Kořeněné šátečky recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 200 ml mléka
- 150 ml oleje
- 10 čajových lžiček cukru krupice
- špetka soli
- špetka mletého badyánu
- špetka kardamomu
- špetka skořice
- trochu strouhané citronové kůry
- 1 vejce
- 1/2 kg polohrubé mouky
- 2 čajové lžičky sušeného droždí nebo půl kostky čerstvého
- Na náplň:
- švestková povidla
- mascarpone
- Na pomazání:
- rozšlehané vejce
- Drobenka:
- hrubá mouka
- cukr krupice
- kousek másla
Postup Kořeněné šátečky
Postup přípravy receptu
-
Vše dle pořadí do domácí pekárny a na program těsto.
Vypracované a vykynuté rozválet tak na půl cm. Skleničkou vykrájet kolečka tak velká, jaké chceme šátečky.
Pomocí válečku vyválet kolečku 4 protilehlá ouška, aby prostředek zbyl silnější. Doprostřed rozetřít půl čajové lžičky mascarpone, na to lžičku povidel. Protilehlé cípky smáčknout a druhé dva k nim dohromady přimáčknout.
Nechat 15 min nakynout, potřít rozšlehaným vejcem a posypat drobenkou.
Péct na 180°C cca 15-20 min dle typu trouby.