Kompotová buchta bez lepku, mléka a vajec recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- 400 g bezlepkové mouky (namíchala jsem 300 g Procelia univerzální a 100 g Jizerka)
- 1 prášek do pečiva
- 1/4 lžičky xanthanu
- 120 g cukru
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 konzerva mandarinkového (nebo jiného) kompotu (320 ml)
- (400 ml tekutiny – šťáva z kompotu doplněná vodou)
Postup Kompotová buchta bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Kompot scedíme, ovoce případně pokrájíme na menší kousky a šťávu doředíme vodou na celkový objem 400 ml. Všechny sypké suroviny odměříme do mísy a důkladně je promícháme. Poté přidáme tekuté suroviny a vymícháme středně řídké těsto. Na závěr jemně vmícháme ovoce. Pracujeme rychle, aby těsto nezgumovatělo“.
Nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160 °C asi 20-25 min (zkoušíme špejlí). Po upečení vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout, do té doby s plechem manipulujeme co nejméně, aby se buchta nesrazila.