Kolozsvárské ledvinky s karotkou recept
Top Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny na recept
- 6-8 ks vepřových ledvinek
- 30 dkg libové Kolozsvárské slaniny (Maďarsko)
- 1 velká cibule
- 4 střední karotky
- nové koření
- bobkový list
- 1 lžíce vepřového sádla
- hladká mouka
- pepř
- sůl
- masový vývar
Postup Kolozsvárské ledvinky s karotkou
Postup přípravy receptu
-
Kolozsvárskou slaninu zbavíme kůže, nakrájíme na kostičky a dáme škvařit do hrnce, kde jsme si předtím rozpustili lžíci vepřového sádla.
Po chvilce přidáme na hrubší kousky nakrájenou cibuli, nové koření, bobkový list a restujeme společně do zhnědnutí cibule.
Vepřové ledvinky zbavené vyřezaných močovodů, nakrájíme na nudličky. Poctivě propláchneme opakovaně v sítku vodou a následně vložíme do misky s mlékem a necháme odležet asi jednu hodinu.
Poté mléko vylijeme a propláchneme nakrájené ledvinky pod proudem vody a přidáme do hrnce k opražené cibuli se slaninou a zprudka orestujeme.
Okořeníme bohatě čerstvě mletým pepřem a podlijeme cca 1 litrem masového vývaru.
Dusíme, dokud nejsou ledvinky krásně měkké tedy cca 45 minut.
Jakmile jsou ledvinky hotové, tak na jemném struhadle nastrouháme očištěné karotky na velmi tenké plátky a přidáme k ledvinkám.
Zahustíme lehce lžící mouky, kterou si rozmícháme v trošce studené vody a vlijeme do hrnce k ledvinkám.
Lehce provaříme společně s karotkou cca 15 minut a je hotovo. Podáváme s rýží.