Kokosovo-čokoládová roláda recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 4 vejce
- 100 g krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 80 g polohrubé mouky
- 40 g strouhaný kokos
- Krém:
- 60 g čokolády na vaření
- 250 g másla
- 3 žloutky
- 180 g moučkového cukru
- 2 lžíce rumu
- zdobení na ozdobu
Postup Kokosovo-čokoládová roláda
Postup přípravy receptu
-
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, vmícháme mouku s kokosem. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme na 200 stupních asi 8 minut. Teplou stočíme i s papírem do rolády a necháme vychladnout.
Krém: Žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny ve vodní lázni a do teplého zašleháme nalámanou čokoládu. Necháme vychladnout a zašleháme máslo a rum.
Roládu rozvineme, potřeme dvěma třetinami krému, srolujeme, už bez papíru, povrch potřeme krémem, boky ozdobíme kokosem nebo strouhanou čokoládou a nahoru ozdobíme krémem a zdobením. Necháme ztuhnout.