Koko kuličky z bílé čokolády a řeckého jogurtu recept
Top Recepty, CukrovíSuroviny na recept
- - 200 g bílé čokolády
- - 1 kelímek řeckého jogurtu (cca 150 g)
- - lžička vanilkového extraktu (případně třeba nějakého likéru...)
- - 1,5 hrnku kokosu
- + další 0,5 hrnku kokosu na obalování (případně by šlo nahradit třeba rozdrcenými sušenkami, ořechy...)
- - ovoce dovnitř (nemusí být, ale když jo, tak použijte nějaké poloměkké - ideálně dobře zralé jahody, maliny, třešně nebo třeba kiwi jako já)
Postup Koko kuličky z bílé čokolády a řeckého jogurtu
Postup přípravy receptu
-
V rendlíku si na slabém plameni rozpustíme nalámanou čokoládu, pak k ní přidáme jogurt a pečlivě promícháme, aby vznikl hladký krém. Můžeme přidat vanilkovou esenci. Pak krém přelijeme do misky, přikryjeme, necháme trochu vychladnout a pak dáme asi na 2 hodiny do ledničky, aby krém ztuhl.
Do krému přidejte kokos - množství podle toho, aby vznikla hmota, ze které půjdou dobře tvořit kuličky.
Ovoce si rozkrájejte na malé kousky. Z hmoty na kuličky odebírejte po kouscích, vždy uplácáme placku, dáme na ni kousek ovoce a zabalíme. Poté kuličky obalíme v kokosu (nebo třeba oříšcích) a dáme alespoň na dvě hodiny uležet do ledničky.
Tip 1: Hmota v teple postupně povoluje, proto je lepší při tvarování kuliček nejdřív vzít jen půlku a zbytek prozatím dát zpět do ledničky. Jinak je lepivá a hůř se s ní pracuje.
Tip 2: Kuličky byly lepší druhý den, kdy se pěkně naležely a hmota se s kokosem dobře spojila. V ledničce vydrží několik dní.