Klobásové rizoto (home-made) recept
Top Recepty, Pro začátečníkySuroviny na recept
- 1 klobása (jakákoliv, hlavně suchá)
- 1 balení rýže (4x sáček) Lagris je ideální
- 1 cibule
- 2 nožičky obyčejného párku (s vysokým obsahem masa bez soji a lepku)
- 1 vepřová konzerva Hamé
- 1 hrášek v konzervě Bonduelle
- 1 kukuřice v konzervě Bonduelle
- 50 g másla (kostka)
- cca 150 - 300 g sýru (Gouda nebo Eidam)
- sůl
- pepř
Postup Klobásové rizoto (home-made)
Postup přípravy receptu
-
Nejprve zvlášť osmahneme klobásku a párek, pak scedíme (výsledný pokrm nebude tolik mastný). Dáme vařit všechnu rýži.
Osmahneme cibulku na másle a přidáme scezenou klobásu, párek, vepřovou konzervu, hrášek a kukuřici. Když je rýže vařená, tak ji smícháme s osmaženou směsí a rozprostřeme do zapékací mísy.
Zasypeme nastrouhaným sýrem. Zapékáme v horkovzdušné troubě cca 35 minut